FAQ – Usein kysytyt kysymykset

Verkkokoulutukseen osallistuminen on helppo ja joustava tapa kouluttautua työpäivän lomassa – tuomme ajankohtaiset aiheet ja kiinnostavan sisällön luoksesi sijainnistasi riippumatta!

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Alla kootusti vastauksia useimpiin kysymyksiin:

Webinaari eli verkkokoulutus on kokonaan internetin välityksellä toteutettava koulutus. Sekä kouluttaja, että osallistujat osallistuvat webinaariin reaaliajassa kukin omalta koneeltaan. Webinaareissa ei siis ole esiintyjän kanssa samassa tilassa yleisöä. Livewebinaarissa taas voit osallistua koulutukseen joko paikan päällä, tai omalta koneelta.

Webinaari on koulutustilaisuus, jossa kouluttaja etenee koulutuksen ohjelman sisällön mukaisesti, aivan kuten normaalissa lähikoulutuksessakin. Osallistujilla on koulutuksesta riippuen mahdollisuus esittää asiantuntijalle kysymyksiä esim. chat -viestien kautta tai ennakkoon lähetetyillä kysymyksillä.

Tarvitset osallistumista varten tietokoneen, tabletin tai puhelimen nettiyhteydellä. Osallistujille lähetetään viikkoa ennen webinaarin ajankohtaa vahvistus koulutuksesta, toimintaohjeet sekä lähempänä tapahtumaa vielä erikseen henkilökohtainen linkki webinaariin. Webinaari avautuu koulutuspäivänä noin 15 minuuttia ennen koulutuksen alkua. Avaa linkki tavallisella internetselaimella ja toimi sivuilla näkyvän ohjeen mukaan.

Kokeile, saatko verkkoyhteyden takaisin ja yritä tämän jälkeen palata webinaariin samalla tavalla kuin ensimmäiselläkin kerralla. Mikäli yhteys ei palaudu tai katkos on pitkä, voit katsoa webinaaritallenteen. Tallenne on käytössäsi 7-30 päivää (katso koulutuksesi lisätiedot).

Äänentoistoa varten tarvitset esimerkiksi kuulokkeet tai kaiuttimet. Et tarvitse web-kameraa tai mikrofonia, ellei toisin erikseen ilmoiteta.

Kaikki webinaarit tallennetaan, joten voit katsoa webinaarin jälkikäteen tallenteena. Tallenne on käytössäsi 7-30 päivän ajan. Tallenteen voimassaoloajan löydät valitsemasi koulutuksen tiedoista. Vaihtoehtoisesti voit siirtää osallistumisoikeutesi maksutta kollegallesi, ilmoitathan siirrosta meille kirjallisesti ennen koulutuksen alkua.