Markkinointi ja sopimattoman menettelyn rajat

Webinaarin ajankohta:
to, 6. huhti, 2023 klo 9.00 - 12.00

Mitkä ovat sopimattoman menettelyn lähtökohtaiset rajat markkinoinnissa? Millaisiksi sopimattoman menettelyn rajat markkinoinnissa ovat käytännössä muodostuneet? Milloin ja miten kilpailijan toimintaan voidaan puuttua?

Koulutuksen sisältö

Kouluttaja

Hanna-Mari Harju
OTM, lakimies, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy

Marita Iskala
OTM, KTM, asianajaja, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy

Valtteri Nieminen
OTK, HTM, Specialist Counsel, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy

Koulutuksen hinta: 390  yhdeltä osallistujalta, lisäosallistujat -50 %
Alennus lasketaan automaattisesti, kun ilmoitat useamman henkilön kerralla.

Kuvaus

Koulutuksen kuvaus

Yritysten välisessä kilpailussa saatetaan toisinaan tehdä kiellettyjä toimenpiteitä. Yritykset saattavat jopa tietoisesti pyrkiä vahingoittamaan kilpailijoitaan, mutta epäasiallisesti voidaan toimia myös täysin tiedostamatta esimerkiksi vertaillessa omia tuotteita kilpailijan tuotteisiin. Kilpailijan epäasiallinen toiminta voi aiheuttaa merkittävääkin vahinkoa, mutta vahingolliseen toimintaan ei aina osata tehokkaasti puuttua.

Laki sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa (1061/1978) antaa suojaa tilanteissa, joissa yritystoiminnassa käytettävät epäasialliset toimenpiteet aiheuttavat vahinkoja kilpailijalle. Laki itsessään on varsin yleisluontoinen, mutta runsas oikeuskäytäntö on muovannut lain käytännön soveltamista.

Mitkä ovat sopimattoman menettelyn lähtökohtaiset rajat markkinoinnissa? Millaisiksi sopimattoman menettelyn rajat markkinoinnissa ovat käytännössä muodostuneet? Milloin ja miten kilpailijan toimintaan voidaan puuttua? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan tässä koulutuksessa, joka tarjoaa kattavan katsauksen markkinointia koskeviin sopimattoman menettelyn rajoihin. Koulutus havainnollistaa rajoja käytännön esimerkein sekä auttaa osallistujaa tunnistamaan sopimattoman markkinoinnin ja mahdollisuuden puuttua siihen.

Koulutusvahvistus
Lähetämme koulutukseen ilmoittautuneille vielä erillisen koulutusvahvistuksen sähköpostitse viimeistään kolmea päivää ennen webinaaria. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että koulutustilaisuus saattaa peruuntua vähäisen osallistujamäärän takia.

Peruutusehdot
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % webinaarin hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.